DIAS

Zo hierbij weer een lekker weekend relaxed in een bungalow in Noordwijk gezeten. Hier heb ik gezellig met enkele mensen van de DIAS twee avonden doorgeknald in het uitgaansleven van Noordwijk. Dat wil zeggen dat we de eerste avond “thuis” hadden doorgebracht en de tweede avond in “‘t Zeepaardje” zaten. Meer ook niet, maar was wel weer gezellig, gezien ik het eerste weekend gemist heb.

Afstudeerstage, Layout, Wordpress

Na wat documentatie, wat altijd het leukst is(!@#$), is het dan eindelijk zover. Ik zal vanmiddag meer te horen krijgen over de werkelijke eisen van het systeem.  Hier krijg ik dan eindelijk te horen wat de gebruikers willen veranderen aan het bestaande systeem. Dan zal voor mij veel meer duidelijk worden en heb ik het gevoel echt te beginnen. Continue Reading

Afstudeerstage

Toch na lang ge-heen-en-weer met school heb ik vandaag mogen beginnen aan mijn afstudeeropdracht. Zoals op elke eerste dag, waar iedereen altijd zenuwachtig voor is, is alles nieuw-nieuw-nieuw, bij mij dus ook. Ook is er het probleem dat niet alles voor je klaar ligt.

Zowaar had ik op de eerste dag nog geen toegang tot alle systemen omdat ik nog geen netwerkaccount toegewezen heb gekregen. Dus dan maar net als toen beginnen met lezen van papier. Tot op een gegeven moment ik een pc kreeg toegewezen waarop ik met een lokaal account mocht werk :).  Beter iets dan niets dacht ik. Hiermee was ik gelijk maar is begonnen om mijn plan van aanpak te gaan schrijven.

Ik mag niet klagen over de werkplek waar ik zat(dual screen en al :D).  Mooi uitzicht over het station en zo nu en dan komen er eens wat meeuwen naar binnen kijken. Het enige waar ik last van heb is dat mijn kamergenoten al flink aan het programmeren zijn, terwijl ik nog maar requirements aan het bekijken ben. Omdat dit nou eenmaal hoort bij het begin van een project geef ik mezelf er gewoon aan toe. Maar toch mis ik een ontwikkelomgeving nu al in mijn taakbalk. Ik kan dus niet wachten tot ik uiteindelijk in wat code mag gaan duiken.

Om dit bovenstaande maar is samen te vatten; Mijn eerste stage dag is begonnen zoals ik had verwacht en ik heb er zin in gekregen ook!

Afstudeerstage, School

Dan hierbij eindelijk een GO voor me afstudeerstage gehad. School heeft eindelijk afgelopen maandag een “GO” gegeven voor mijn afstudeeropdracht. Wat mijn nu nog rest is de papieren rond krijgen bij het bedrijf waar ik het zal gaan uitvoeren.