Electronics, Raspberry Pi

wpid-IMAG0416.jpgZo, afgelopen maandag een Raspberry pi mogen ontvangen! Iets later dan ze zouden leveren maar niet veels te laat aangekomen. Gezien de kerstdagen heb ik er pas 2 dagen later mee kunnen spelen, niet erg gezien ik eerst een beetje heb in kunnen lezen in mijn vrije uren die 2 dagen(link).

Toen begon het spelen ermee..Bij eerste gebruik begon ik eerst een SD-kaart te voorzien van een versie van raspbian Wheezy, hier wilde ik de installer(rpi_installer_08-19-12) voor gebruiken. Hierna kwam het aansluiten, ik moet zeggen dit spreekt verder voor zich. Toen ik hem aan had gezet kwam alles *magisch* op het scherm. Na de opstartregels kon ik aan het werk gaan, maar toen bleek me toetsenbord het niet te doen. Ik had een logitech k400 gekregen dus ik wilde ook dat deze het ging doen. Na wat probeersels ben ik voor een wat recentere versie van wheezy gegaan(2012-12-16-wheezy-raspbian). Deze bleek nog niet het probleem te verhelpen. Na wat gezoek op het net kwam ik een aanpassing in cmdline.txt tegen:

sdhci-bcm2708.enable_llm=1 sdhci-bcm2708.sync_after_dma=0

Dit zorgt ervoor dat de k400 met receiver werkt. Totdat een herstart wordt uitgevoerd.
Een aanpassing in /etc/rc.local waarbij een “refresh” van de logitech module wordt uitgevoerd zorgt ervoor dat bij een reboot de functionaliteit toch wordt aangepast.

#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.

# Print the IP address
_IP=$(hostname -I) || true
if [ “$_IP” ]; then
printf “My IP address is %s\n” “$_IP”
fi

rmmod hid-logitech-dj
modprobe hid-logitech-dj
exit 0

Nu ga ik nog wat verder spelen om de onderdelen van Wheezy/de pi zelf te ontdekken.